20.2.11

I know it's serious, it really serious...


the smiths sevmek kahveye takıntılı olmak gibidir. ingiltere aşığı olmaktır. aksana ölümüne tapmaktır.

hatırlıyorum da, en bunlımlı ofis günlerinde deli gibi heaven knows I'm miserable now dinlerdim. herkese de duyururdum, bakın ben bu haldeyim diye, sonra arkasından everyday is like sunday gelirdi. hergün bir posta bu ikisi arka arkaya çalardı. morrissey her zaman güzeldi, the smithsle daha güzeldi, sonrası biraz daha karmaşıklaşıyor. ne kadar sevsem de, hayır the smiths olmalıydı bu adam tek başına olmuyor. dedim çoğu kez.

bütün düğünlerde the smiths çalsın istiyorum deli gibi. evet bunu çok fazla istiyorum. ve bu adamlara olan aşkımdan doğru düzgün iki cümleyi bir araya getiremiyorum.

this charming man en iyisi konuşsun benim yerime. yani bilmiyorum. benim düğünümde de the smiths çalsın, çok yüksek sesle çalsın. o kadar kafa bulandırsın ki, kimse evlendiğime inanamasın falan. radical face, wild nothing, the smiths, sigur ros.

evet! çok sıkılacaksınız! morrissey benimlen evlenir miydi acebba?
çok keyifliyim, tüm pazarımı the smithsle paylaşıyorum. zaten everyday is like sunday!

durdurun beni! dan! şimdi siz bunu izlerken ben de kahve ve gofretle size eşlik edeceğim!

6 yorum:

  1. Afiyet olsun. Dikkat ettim de biz nasıl The Smiths seviyorsak, Morrisey de demet çiçek sallamayı seviyor galiba :) (bkz:This Charming Man ve Ask klipleri).

    Mevcut ülke sınırları içinde bu adamı seven az olsa da, en azından benim tanıdığım pek yok, Moz kafa adamdır, bizdendir, zaaflarıyla barışıktır, biliyorum güçsüzlüklerimi, beni böyle bilin der, naif ve hüzünlüdür. Kendime benzetme çabasına girerim durduk yere hep. O nasıl aşıyorsa ben de yaparım be diye gazlarım kendimi. Moz hayranlık duyulası ama hayat felsefesi olarak temkinle yaklaşılması gereken bir adamdır bence. Tabi eğer benim gibi hüzünlü hayallerden haz alıyorsan o zaman başka...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler :))) ben şöyle hissediyorum kendime benzetmektense, sanki o her ne yaşadıysa ben de aynısını yaşıyorum. yani şarkının duruma uygun düşmesi elbette ki doğal ve herkese olan bir şey ama ben bunu düşünmek istemiyorum, ben aynı şeyleri yaşadığımızı düşünmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Benim hissettiğim şu; bu adamın şarkı sözleri öyle can alıcı ki, tek bir cümleyle koca bir ruh halini, olayı, yaşantıyı özetleyiveriyor. Sanki bir kitaptan en can alıcı cümleleri almışlar da biraraya getirmişler gibi. Her bir şarkısına kendi kafamda film çekiyorum. Başrolde kimi zaman ben, kimi zaman tanımadığım diğer sempatik, boşvermiş insanlar oluyor. Ama illa ki bir şeyler hayal ettiriyor. Ve her ne kadar bu adam, bu yaşam tarzı, bu felsefe bu kadar kısa cümlelerle anlatılamayacak olsa da gerçek hayat beni çağırıyor ve yarın işe geç kalmamam için yatmam gerektiğini haykırıyor vücudum :/ O yüzden şimdilik görüşmek üzere (:

    YanıtlaSil
  4. Sana ödev veriyorum.

    God is an Astronaut..

    http://www.youtube.com/watch?v=zSq2PpNiON0

    Keşfetmeye burdan baslayınız. Umarım hosuna gider dinledikce daha cok şey yazmak, daha çok keşfetmek istersin. (:

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim fakat bu ödev çoktan tamamlanmış görünüyor ki kendilerine uzun zamandır hayranım. :)

    YanıtlaSil
  6. Ek bilgi olarak; God Is An Astronaut, 10 Mart'ta İzmir'de. Sanırım ilk post-rock konserim olacak. Darısı Explosions In The Sky'ın başına.

    YanıtlaSil