25.4.11

song for the ending day..


yemin ederim ağır değilim. 50 kilo falan. bir azalır bir çıkar. daha ağırlaşmayacağım, ağırlaşamayacağım, bunun adına atacak adımım veya adım yok. çok ciddiyim. televizyonlarımızı seveceğimizi söylemiştim, televizyonum kadarım. bazı bazı renkleri kayar. görüntünün gelmesi için beklemek lazım biraz. varoldum, bu sefer kaybolamıyorum.

şimdi kaldırın beni buradan, san jose telaşı yok içimde bu sefer, siz de telaşlanmayın. bakın ağır olmadığımı söyledim size ben. alın. al. al da bir renktir, televizyonumda yoktur, yanaklarım ölü beyazı bazı bazı mordur. ellerim de soğuktur. "don't touch me" durun. diyorum ki sakin olun, "the present tense" sakinliği.

şimdi san jose alkışları kopmuyor içimde. yüreğim patlıyor son iki saattir. gırtlağımdaki virüs bu sefer tanıdık. bu sefer biliyorum onu. dokunmayın öyle, ağırlaşamam daha ıslansam da. ıslanırım ama aynıyım. varolduğumla kaldım. anneme hiçbir espri yapmadım, hiçbir şey için geç kalan bir kahkaha atmadı. solna vinç gibi düşen bir kelime artık "ankara". "özlüyor musunuz" sorusu gelince ayaklarımızın altından fareler kaçıyor yuvalarına. cuma akşamıydı. bana baktı ağladı. sonra avizenin yere düştüğünü gördüm ve tren istasyonuna gittim. hiçbir şey patlamadı dudaklarımda. patlatamadım. sonrasıydı işte bahsettiğim anlar.

içimdeki müzikler her neyin içindeyse şimdi daha çok sendeler. aynısı senin için de geçerli, sabah ben sana şarkı yollayacaktım, bulamamıştım. hala bulamıyordum. sonra senden geldi. ha kafamdaki kuşlar yetmiyormuş gibi bir de şimdi hiçbir yerde bulunamayan şarkılar varlar. ben ağırlaşmıyorum ama. yemin ederim.

reklamları kapattım. başlamadan bitirdim, hiçbir değeri yansıtamayacak kelimeler. varolunca anladım. müziğin sesini ne kadar açarsak açalım sessizleşecek sokaklar, bunu sana demiştim ben. ta o zaman. o zamanlar.

sokaklara düşen damlaların pırlanta olduğunu gördün. daha da pırıldadı mı gözlerin. sana demiştim. her şey geriye dönecek diye. ayakkabılarımızı sıkı bağladığımızda da fırsat reyonlarından kaçtık. sıkı. ben o gün, o zaman beyin boşluklarında hızla döndüğüm gün. midemin san jose telaşına kapıldığı gün. o gün hep aynı. aynı kalacağım gibi.

ben ağırlaşmayacağım daha fazla. beni buradan alıp, şuraya koyun işte. .çarpıntılarım san jose telaşıyla yarışıyorlar. kulvar esprisi yok bu sefer.

iki adımlık yerkürenin arka bahçelerinden bana fenalık geldi.

gökyüzüne bakmayı öğren.
sonra güleriz
beni al ve o direklerden birine götür.

13 yorum:

  1. Güzel, hoş, harika... ve bu aralar biraz fazla dolusun galiba. Ama evet, yazı çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim.. evet doluyum fazla radiohead'im bu aralar. tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. gırtlağımdaki virüs gırtlağındaki virüse şarkı gönderecekti ama gökyüzüne bakmayı öğrenirken iki işi bi arada yapamadı. gökyüzüne bakmayı da öğrenemedi. boyun fıtığı varmış. hçbi şeyi beceremedi yani, varlığı hata ki.

    YanıtlaSil
  4. öyle şeyler deme ama. boynunu yormadan öğreticem bakmayı sana ben ;)

    YanıtlaSil
  5. Ve benden sana gelsin. Sleepmakeswaves - One Day You Will Teach Me To Let Go Of My Fears ile Clann Zu - One Bedroom Apartment. Kritik müdehaleler için sağol, sana borçluyum galiba (:

    YanıtlaSil
  6. ama bu olmaz! one bedroom apartment son bir kaç haftadır sürekli dinlediğim bir şarkı! :) sleepmakeswaves de önümüzdeki bir kaç haftayı işgal edecek sanırsam.. hepimizin biraz uykuya ihtiyacı var..every silver lining has a cloud - the air is on fire.. şarkıların isimleri bile kalp patlaması yaratırken, dinleyince bizden iyi olmamızı bekleyenler utansın. ya da uyusun, herkes...

    YanıtlaSil
  7. Zevklerin keşisim kümesi genişmiş, o zaman diyorum ki gene Clann Zu - From Bethlehem To Jenin, Lis Er Stille - Styrke, Riding Alone For Thousands Of Miles - god's tears will wash us away. ve ayrıca Carnivale izlenmeli, izlenmiştir, yani herhalde...dimi? ve evet, biraz uyku her şeye iyi gelecek (:

    YanıtlaSil
  8. amanını tanrım! yarın başıyorum izlemeye carnivale hiç duymamıştım :/
    şarkılar da itinayla dinlenir .. :))

    YanıtlaSil
  9. bir de bu yazı, şunun devamıydı; http://velevkiyasiyoruz.blogspot.com/2010/12/kaybolmas-icin-varolmas-lazm-bir-insann.html

    YanıtlaSil
  10. O zaman fikir vermesi açısından şunu vereyim, http://www.youtube.com/watch?v=1JE6oAQpKwc... Tam hüzünlü ruhlara göre ((:

    YanıtlaSil
  11. İki yazıyı ardarda okuyayım o zaman bi ara. Bu uykulu kafayla beynim pes eder bi yerden sonra ((:

    YanıtlaSil
  12. iyi geceler ve teşekkür ederim hepsi için :)

    YanıtlaSil
  13. Ne demek, sorun değil ve son olarak Angels In America. İyi uykular ((:

    YanıtlaSil